Rock´n´roll, bigbeat a rock na Příbramsku

10.03.2011 22:15

Neuvěřitelné se stalo skutečností a po dlouhých peripetiích již brzy spatří světlo Světa dlouho očekávaná kniha "Rock´n´roll, bigbeat a rock na Příbramsku". Na této unikátní knize spolupracovalo 174 spoluautorů v čele s manžely Peštovými přes tři roky. "Rád vzpomínám na hlavní iniciátory naší knihy, dnes již zemřelé Mgr.Václava Chvála a Zdeňka Hejkrlíka, se kterými jsme zahájili tento malý sen o knize vzpomínek našeho mládí." zavzpomínal iniciátor projektu Mikuláš Pešta a ještě doplňuje: "Přípravu knihy jsme započali v Příbrami v knihovně Jana Drdy.. Po vyhlášení auditu a zrušení vydavatelství knih v KJD, jsem musel celou přípravu a materiály převézt do soukromého sektoru." Tím se krom značných starostí značně zvýšila i finanční náročnost projektu, který nakonec z větší části pokryl sám Mikuláš Pešta, za pomoci různých grantů a darů.

setkání muzikantů U Podařilů

Kniha "Rock´n´roll, bigbeat a rock na Příbramsku" má 544 stran, vyjde většinou v barvě a skoro každý spoluautor bude mít u svého rozhovoru svoji fotografii (někteří i s přáteli té doby). Jde o historický průřez hudební scény příbramského regionu od 50. let až do současnosti, ve kterém se dočtete o svých oblíbených, zapomenutých či Vámi nikdy neznámých kapelách a uskupeních příbramska. Jde o unikátní sborník takřka všeho, co se v posledních padesáti letech objevilo na pódiích v Příbrami a okolí .

 Příbramský Blues Band

Kniha se bude prodávat od 18. března, kdy proběhne první křest v příbramské restauraci U Pletánků, ve všech knihovnách, info centrech a galeriích měst : Příbram, Dobříš, Mníšek pod Brdy, Sedlčany, Rožmitál pod Třemšínem, Milín a částečně i v Praze. Připravuje se i prodej přes internet na stránkách www.bigbeatpb.cz, které zahájí svůj provoz letošní první jarní den. Oficiální cena ve všech prodejních místech bude 600 Korun českých, což je vzhledem k rozsahu díla a peripetiím s ním spojených cena vcelku rozumná a v rozpočtu každého jedince i akceprtovatelná. Činnost podobného ražení je potřeba podporovat jakoukoliv formou, protože nebýt lidí jako Mikuláš a Alena Peštovi, na mnohé hezké by se mohlo zapomenout. A to by byla škoda...

 

Křty a autogramiády:

Příbram: pátek 18. 3. od 19h v Restauraci U Pletánků. Sedlčany: úterý 22. 3. od 18h v Městském muzeu na náměstí T. G. M. Dobříš: neděle 3. 4. od 16h v kavárně Velbloud Café. Rožmitál pod Třemšínem: sobota 9. 4. od 20h ve Společenském centru Rožmitálu pod Třemšínem. Praha: čtvrtek 14. 4. od 17h v Restauraci Chanchala na Nám. republiky 1 (OC Palladium), Praha 1.